• In English
  • Запровадження принципів системи НАССР на підприємствах по виробництву харчових продуктів – законодавча вимога
    , опубліковано 11 Січня 2017 року о 18:18

    Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проведена значна робота з інформування операторів ринку харчових продуктів з питань харчового законодавства, зокрема: проводились семінари, інформування в засобах масової інформації, надавались консультації з питань дотриманні гігієнічних вимог, простежуваності, маркування, впровадження принципів системи НАССР, вимог щодо експорту та імпорту харчових продуктів.

    На сьогоднішній день не всі оператори ринку усвідомили необхідність запровадження принципів системи НАССР, хоча норма ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» стане обов’язковою з 20.09.2017 року для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей).

    Також Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» ст. 64 оператори ринку харчових продуктів несуть адміністративну  відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють, за невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), що тягне за собою накладання штрафу: на юридичних осіб – у розмірі від тридцяти до сімдесяти п’яти мінімальних заробітних плат; на фізичних осіб – підприємців – у розмірі від трьох до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат та зупинення роботи потужності.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області звертається до операторів ринку харчових продуктів Буковини активно включатися в процес запровадження принципів системи НАССР на їх підприємствах, бо часу обмаль. А це потребує певних напрацювань, зусиль, матеріальних , людських, фінансових ресурсів.

    Консультації з даних питань ви можете отримати у спеціалістів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за контактними телефонами: (0322) 4-75-81, 51-08-23.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій