• In English
  • ЛІКАРІ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ БУКОВИНИ – ГОТУЮТЬСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ВЕСНЯНОЇ ДИСПАНСЕРИЗАЦІЇ
    , опубліковано 01 Лютого 2017 року о 09:09

    Системна робота Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області над розширенням і вдосконаленням шляхів і методів надання ветеринарних послуг власникам тварин і птиці дає свої позитивні наслідки, проте епізоотична ситуація вимагає більш  ефективної роботи державних установ ветеринарної медицини в даному напрямку Ці та інші питання широко аналізувалися на відео конференції в режимі скап зв’язку, яку вперше організував і провів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександр Александрюк  за участю начальників управлінь Держпродспоживслужби та начальників державних лікарень ветеринарної медицини в районах та м. Чернівці Одним з питань, яке широко охарактеризував начальник Чернівецької обласної державної лікарні ветеринарної медицини Мельник П.Г. – це стан роботи сервісних пунктів ветеринарної медицини та ефективність надання лікувальної допомоги фахівцями державних установ ветеринарної медицини в районах та м. Чернівці. Із 419 населених пунктів в районах області сервісні пункти ветеринарної медицини облаштовано і працюють тільки у 274 населених пунктах, що становить 65%. Найбільш не охоплено сервісним ветеринарним обслуговуванням населених пунктів у Глибоцькому, Кіцманському, Путильському, Сторожинецькому та інших районах.  В даний час потрібно вести активну підготовку до проведення весняної диспансеризації всіх видів тварин які утримуються в приватній власності населення. Ветеринарна диспансеризація – найбільш ефективна організаційна форма ветеринарного обслуговування, один із методів сучасної активної загальної профілактики і терапії заразних і незаразних захворювань тварин, система активних заходів, спрямованих на оздоровлення тваринництва шляхом забезпечення систематичного та кваліфікованого спостереження за станом  і продуктивністю тварин, своєчасного виявлення і лікування тих, що захворіли, а також проведення санітарно – зоогігієнічних і протиепізоотичних заходів. Диспансеризація повинна охоплювати як певні види здорових тварин так і хворих. Для проведення цих профілактичних заходів Держпродспоживслужба області повністю забезпечила державні установи через Чернівецьку обласну державну лікарню ветеринарної медицини всіма необхідними засобами, зокрема діагностикумів, які необхідні для проведення лабораторно-діагностичних досліджень, вакцин для профілактичних щеплень проти хвороб спільних для тварин і людей що фінансуються за рахунок державного бюджету, а також закуплено необхідну кількість дезінфектантів для проведення профілактичних та вимушених дезінфекцій.

    Тепер основне завдання керівників та фахівців державних установ ветеринарної медицини області активну роботу провести з власниками тварин з метою повного охоплення поголів’я ветеринарною диспансеризацією, що буде сприяти утриманню стабільної епізоотичної ситуації в Чернівецькій області.

    Питання ефективності проведених заходів будуть аналізуватись та оцінюватись керівництвом ГУ Держпродспоживслужби на чергових відео конференціях.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій