• In English
  • На Буковині інспектори Держпродспоживслужби оштрафували продавців мобільних телефонів
    , опубліковано 28 Травня 2019 року о 10:10

    Під час перевірки з’ясувалось, що гаджети продають із порушенням закону.

     

    Протягом ІІ кварталу 2019 року спеціалісти відділу ринкового нагляду Управління захисту споживачів провели ряд планових перевірок продукції у суб’єктів господарювання, які реалізують мобільні телефони. І в результаті було виявлено розповсюдження мобільних телефонів однієї з торгових марок з порушенням вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Технічного регламенту радіообладнання, затвердженого постановою КМУ від 24 травня 2017 року №355.

    На товарі не було знаків відповідності технічним регламентам, інструкції та інформації про безпеку. Крім того, найменування та адреса виробника (імпортера) складені з порушеннями вимог законодавства про порядок застосування мов, тобто дізнатися про походження вказаної продукції, її технічні параметри та правила користування нею неможливо.

    За результатами перевірок, згідно зі статтею 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», до продавців мобільних телефонів застосовано штрафні санкції у розмірі 5100 гривень. Ці гроші уже сплачені до державного бюджету.

    Нагадаємо, що за порушення Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» передбачена цивільна, адміністративна або кримінальна відповідальність.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій